Cocciopesto
Terrazzo In Huis creëert naadloze cocciopesto vloeren
Cocciopesto, naadloos, vloer, baksteen
917
page-template-default,page,page-id-917,bridge-core-2.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-19.0.2,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Cocciopesto

Cocciopesto of Opus Signinum is een naadloze vloer gemaakt van gebroken baksteen, marmerzand, cement en natuurlijke kleurpigmenten. Het is de voorloper van granito of terrazzo en behoort tot de oudste vloeren ter wereld.

 

Patine, ecologie en traditie. Deze woorden omschrijven een cocciopesto vloer.

 

Patine omwille van de authentieke uitstraling. Maar weinig materialen zijn zo warm, aards en natuurlijk als een ambachtelijke baksteen. Ecologisch omdat de granulaten afkomstig zijn van gerecupereerde bakstenen. Het plaatsen van een cocciopesto vloer gebeurt met respect voor materialen en traditie.

 

Meer weten over cocciopesto:        

De grootte van de baksteengranulaten en het kleur van de binding wordt afgestemd op de sfeer van de woning. De gekozen samenstelling wordt ter plaatse gemengd en geëgaliseerd op chape. Na een aantal dagen drogen en uitharden, wordt de vloer geschuurd. Deze wordt telkens fijner gepolijst tot de authentieke patine is bekomen. Ten slotte wordt de vloer met zorg afgewerkt en geïmpregneerd.