granito logo
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Mini Cart 0

Your cart is empty.

Antwoorden op vragen over terrazzo vloeren

Vind je hier toch niet wat je zoekt of heb je andere vragen over terrazzo vloeren? Neem gerust contact op via:

info@terrazzoinhuis.be

0478 23 19 44 

1 Kunnen terrazzotegels gecombineerd worden met vloerverwarming?

Dat werkt prima. Terrazzo is een goede warmtegeleider en de tegels zorgen dus voor een efficiënte warmteafgave van de vloerverwarming. Voor de plaatsing van terrazzo tegels verwijzen we naar de plaatsingsvoorschriften.

2 Dienen de terrazzo tegels na de plaatsing beschermd/geïmpregneerd te worden met een vlekstop?

Ja het is goed om de tegels na de plaatsing te beschermen een vlekstop. De vlekstop zorgt voor het verlagen van de porositeit van de tegels en beschermt hen tegen indringen van andere vloeistoffen.

3 Hoe onderhoud/poets je terrazzo tegels?

De tegels onderhoud/poets je met water en bruine zeep. In de bruine zeep zit een beetje lijnolie waarmee je de vloer telkens voedt en onderhoud.

4 Kan terrazzo gebruikt worden in de badkamer?

Dit is één van de meest gestelde vragen over terrazzo vloeren. Terrazzo tegels worden vaak gebruikt in de badkamer. Het is belangrijk om de tegels na de plaatsing te impregneren met een vlekstop (zie onderhoudsvoorschriften). Let wel: terrazzo bevat kalk. Dat betekent dat je geen agressieve ontkalker kan gebruiken. We raden aan een zachte kalkverwijderaar te gebruiken. Zie de onderhoudsvoorschriften.

5 Kunnen terrazzo tegels gebruikt worden als wandtegels?

Ja dat kan. Een goede plaatser kan deze verwerken en plaatsen als wandtegels.

6 Hoe dik zijn terrazzo tegels?

Terrazzo tegels zijn steeds 2 cm. De volledige tegel bestaat uit hetzelfde materiaal. Het zijn stevige, massieve tegels.

7 Uit wat zijn terrazzo tegels gemaakt?

Terrazzo tegels zijn een cementgebonden marmercomposiet. Het zijn met andere woorden marmergranulaten die gebonden zijn aan elkaar met cement en marmerzand. In een aantaal van onze samenstellingen worden ook nog natuurlijke kleurpigmenten gebruikt.

8 Hoe plaats je terrazzo tegels?

Het is goed om het juiste type lijm te gebruiken (zie plaatsingsvoorschriften). De tegels worden geplaatst op een cementgebonden dekvloer. Aan de achterzijde wordt een schraaplaag aangebracht en de chape wordt ingekamd. We adviseren een lijmlaag met een dikte van 4 a 5 mm.

9 Wat is de leveringstermijn van de samples?

Je kan gratis 3 samples bestellen. Een week na bestelling van de samples krijg je deze thuis aangeleverd.

10 Wat is de levertermijn van de tegels?

De levertermijn hangt af van het type en is tussen 6 en 8 weken. We volgen de bestellingen en producties goed op en informeren onze klanten over de voortgang van een bestelling. In de zomerperiode is er omwille van het bouwverlof een langere levertermijn. 

11 Hoe worden de tegels geleverd?

De tegels worden geleverd met vrachtwagen met laadklep en pompwagen. De leveringsdag wordt in overleg ingepland.

 

 

Heb je nog andere vragen over terrazzo vloeren? Neem gerust contact op. 

Onze contactgegevens vind je hier

 

 

Terrazzo is een prachtige en duurzame keuze voor uw vloer, maar het is belangrijk om deze te beschermen tegen vlekken. Door uw terrazzotegels te impregneren met een vlekstopmiddel, zoals Lithofin Vlekstop MN, creëert u een onzichtbare beschermlaag die voorkomt dat vloeistoffen zoals wijn, koffie en olie in de poriën van de tegels trekken.

Waarom een vlekstopmiddel?

  • Bescherming tegen vlekken: Een geïmpregneerde vloer is veel gemakkelijker schoon te maken.
  • Verlengde levensduur: Een goede beschermlaag zorgt ervoor dat uw terrazzovloer er langer als nieuw uitziet.
  • Gemakkelijk onderhoud: Vuil blijft aan het oppervlak liggen en kan eenvoudig worden verwijderd.

Hoe werkt het?

Een vlekstopmiddel verzadigt de poriën van de tegels, waardoor vloeistoffen er niet meer in kunnen dringen. Het resultaat is een waterafstotende en vlekbestendige vloer.

Tips voor het aanbrengen:

  • Breng de vlekstop aan op een schone, droge vloer.
  • Volg de instructies van de fabrikant zorgvuldig op.
  • Herhaal de behandeling regelmatig voor een optimale bescherming.

Ja, het is mogelijk om terrazzotegels te combineren met vloerverwarming. Terrazzotegels, die vaak gemaakt zijn van een mengsel van marmer, graniet of andere materialen, zijn over het algemeen geschikt voor gebruik met vloerverwarming. Dit komt omdat ze een goede warmtegeleiding hebben en de warmte efficiënt kunnen vasthouden en uitstralen.

Belangrijke Overwegingen

1. Warmtegeleiding: Terrazzotegels hebben een lage warmteweerstand, wat betekent dat ze de warmte goed geleiden. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm aanvoelt, wat ideaal is voor vloerverwarming.

2. Installatie: Bij de installatie van terrazzotegels boven vloerverwarming is het belangrijk om rekening te houden met de juiste lijm en de benodigde uitzetvoegen. De lijm moet bestand zijn tegen de warmte om scheuren en andere schade te voorkomen.

3. Dikte en formaat: Zorg ervoor dat de dikte van de tegels niet te groot is, omdat dit de efficiëntie van de vloerverwarming kan beïnvloeden. Een te dikke laag kan de warmteafgifte vertragen.

Tot en met een formaat van 60 x 60 cm is een extra koppeling niet noodzakelijk. Voor meer info omtrent de installatie verwijzen we je graag door naar onze plaatsingsvoorschriften.

4. Type vloerverwarming: Zowel elektrische als watergedragen vloerverwarming kan worden gebruikt onder terrazzotegels. Het is belangrijk om te zorgen voor een correcte installatie om optimale prestaties te garanderen.

Om de schoonheid en glans van je terrazzotegels te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Niet elk reinigingsmiddel is geschikt voor terrazzo. Om je tegels niet te beschadigen, is het belangrijk om een speciaal product te gebruiken. Wij raden Lithofin Wash&Clean aan. Dit pH-neutrale reinigingsmiddel is perfect voor het dagelijks onderhoud. Zorg ervoor dat je een dweil gebruikt die niet krast en spoel de tegels na met schoon water. Door dit regelmatig te doen, voorkom je dat vuil diep in de tegels trekt en blijft je vloer er als nieuw uitzien.

Ja, terrazzo is een uitstekende keuze voor je badkamer. Dit materiaal is niet alleen stijlvol, maar ook:

  • Waterbestendig: Ideaal voor de vochtige omgeving van een badkamer.
  • Duurzaam: Bestand tegen dagelijks gebruik en slijtage.
  • Eenvoudig schoon te maken: Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Wel is het belangrijk om de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken. Vermijd agressieve, zure producten en kies voor pH-neutrale of speciaal voor terrazzo ontwikkelde reinigers om kalkaanslag te verwijderen zonder de tegels te beschadigen.
  • Veelzijdig: Verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen, passend bij elke stijl.
  • Veilig: Standaard hebben onze terrazzotegels een R9 anti-slipwaarde, maar voor extra grip in natte ruimtes kunnen we ook een hogere waarde zoals R10 leveren.


Wil je meer weten over de mogelijkheden van terrazzotegels in jouw badkamer? Neem gerust contact met ons op!

Onze cementgebonden terrazzotegels zijn niet alleen stijlvol, maar ook stevig en duurzaam. De dikte van onze tegels is zorgvuldig afgestemd op het formaat. Standaard zijn ze 2 cm dik, maar voor grotere formaten kiezen we voor een dikte van 3 cm om de stabiliteit te garanderen. Door de massieve constructie van onze tegels, geniet je jarenlang van een prachtige en onderhoudsvriendelijke vloer.

Benieuwd naar de verschillende formaten en diktes die wij aanbieden? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies of bestel een stalendoos voor meer inspiratie.

Terrazzotegels worden gemaakt door een mengsel van verschillende materialen, zoals marmer, kwarts en graniet, te combineren met een bindmiddel.

Bij Terrazzo Webshop gebruiken we uitsluitend Italiaanse marmersoorten van hoge kwaliteit, gecombineerd met verschillende kleuren en groottes van cementbinding. Dit bindmiddel kan zowel cement als epoxyhars zijn. Wij kiezen voor cementgebonden, wat betekent dat ze zijn gemaakt met een cementmortel als bindmiddel. Het resultaat is een sterke, duurzame en stijlvolle tegel. Dit traditionele Italiaanse productieproces zorgt voor tegels met een karakteristieke uitstraling en een lange levensduur.

De minimale opbouwhoogte voor cementgebonden terrazzotegels op een vlakke ondergrond bedraagt 2,5 cm. Deze hoogte omvat de 2 cm dikke tegel en een extra laag lijm voor optimale hechting. Hou er rekening mee dat bij gebruik van een ontkoppelingsmat of waterdichtingsdoek de totale opbouwhoogte zal toenemen.

Wil je een ontkoppelingsmat of waterdichtingsdoek gebruiken? Dan adviseren we je om contact met ons op te nemen voor een gedetailleerde opbouw. Hier vind je alvast de plaatsingsspecificaties terug.