granito logo

Terrazzo In Huis, dat zijn Karel De Vuyst en Jens Bossuyt

Karels grootvader Jozef De Vuyst was een gekende steenkapper van Zottegem en omstreken. Je vindt er nog steeds arduin van zijn hand, bijvoorbeeld bij het standbeeld van Egmont in het Egmontpark.

De jeugd van Karel is doordrongen van de geur van vers gezaagde arduin. Zijn grootvader was steenkapper, zijn ouders nemen later het natuursteenbedrijf over.

Tijdens zijn studie Geografie verdiept Karel zich in de geheimen van het aardoppervlak: hij kan je nog altijd exact vertellen hoe marmer precies ontstaat.

Na een leerrijk jaar in het familiebedrijf kiest Karel zijn eigen weg.  Tijdens de verbouwing van zijn eigen huis blijkt het een hele uitdaging om in België een mooie vloerafwerking in terrazzo te vinden.

Door het juiste materiaal te zoeken bij Italiaanse leveranciers, laait de liefde voor steen al snel weer op.

Karel keert terug naar de wereld van de bouw waarin hij zich al zijn hele leven thuis voelt: samen met Jens richt hij Terrazzo In Huis op in 2016

Jens heeft een bachelordiploma in de Bouwkunde en werkt na zijn studies als werfleider voor grote bouwprojecten. Wanneer Karel hem belt met zijn plan om naadloos terrazzo naar België te brengen, is Jens meteen razend enthousiast.

De twee gaan samen aan de slag in de garage van Karel. Na hun werkweek experimenteren ze elk weekend met terrazzo: plaatsen, de samenstelling verfijnen, machines met verschillende schuurkoppen testen.

Na een half jaar valt de eerste klant van Terrazzo In Huis als een blok voor de mogelijkheden van terrazzo. Karel en Jens plaatsen bij hem hun eerste naadloze terrazzovloer. De generale repetitie in Karels garage niet meegerekend.

Vandaag vind je Jens het vaakst op de werven. Bij elke belangrijke technische stap waakt hij over de correcte uitvoering: is hij niet 100% tevreden, dan moet het opnieuw.

Een perfectionist dus, maar bovenal een vakman én een goede planner. Jens zorgt er namelijk ook voor dat alle werven vlot op elkaar aansluiten.

In 2020 ging de toonzaal van Terrazzo In Huis open. Vroeger ging Karel de baan op met een – noodgedwongen – beperkte reeks stalen, vandaag zie je terrazzo in zijn volle glorie in dit Gentse gebouw met een rijke geschiedenis.

Kom zeker langs als je wil ervaren hoe een naadloze vloer van Venetiaans terrazzo eruitziet in een keuken of in een douche: je mag er gerust gaan instaan . Bewonder verschillende samenstellingen en laat je inspireren door de meer dan 300 aanwezige stalen.

Ook de tegels die Terrazzo In Huis kan leveren, vind je in de toonzaal.

Karel geeft vakkundig advies voor elk projecttype en toont je graag de mogelijkheden. Een creatief uitdagend project op een unieke manier matchen met strikte technische voorwaarden: dat is precies wat hij het leukste vindt aan zijn job.

Ga gerust eens aan het werkblad van de keuken staan of stap in de douche. Zo ontdek je meteen zelf de pracht van terrazzo.